lauantai 27. helmikuuta 2016

Pystyhirttä lisähuoneessa

Reissusta kotiuduttu. 1 yö Helsingissä teki nannaa. Samalla tuli kotiin viemisiä H&M Homesta ja Ikeasta. Niistä myöhemmin. Tännekkin saadaan muuten viimein H&M Home myymälä, mä oon niin odottanut tätä. Toisaalta taas liian lähellä :D Reissaaminen 1,5 vuotiaan nassikan kanssa on aina vähän kysymusmerkki, mutta yllättävän hyvin meni kun käytiin välissä jalottelemassa ja purkamassa energioita. Perjantaina klo 18 jälkeen oli hieman haasteellista löytää keskustasta lapsiystävällistä ravintolaa...ruoka oli ainakin maittavaa, ei muuta mainittavaa ;D


Tämän seinän kuvakollaasi on vasta aluillaan. Tarkoitus olisi saada koko seinäpinta täytettyä valokuvilla, tauluilla ja tyhjillä kehyksillä. Tästä Ikean Hemnes-pöydästä olin jo luopumassa sen ison koon vuoksi, mutta toistaiseksi sai jäädä. Vähän jo ehdittiin tuohon miehen kanssa suunnitella tasoa.


Viherkasvit ei oo ollut mun juttu, nyttemmin tykästynyt kun kaikkialla näkee.

 



 Täällä pohjanmaalla on sadellut reilusti lunta meidän reissussa ollessa. Lumitöitä olis siis luvassa näin aamutuimaan. Meillä herättiin jo ennen kasia. Olisi ollut niin ihanaa nukkua pidempään. Ehkä päivätirsat piristää myöhemmin, jos sellaisiin on mahdollisuus.


Mukavaa sunnuntai päivää!

torstai 25. helmikuuta 2016

Tyylitön sekamelska

Sekametelisoppa, sillä voisi kuvailla meidän kodin sisustusta. Ei löydy tyylisuuntaa mistä en sisustuksessa tykkäisi. Jo pitkään oon ihastellut vanhoja huonekaluja. Niissä näkyy usein ajan patina ja niillä on pitkä historia, mikä kiehtoo mua. Myös modernisisustus on viimeaikoina ihastuttanut. Monella tutulla on pelkistetty modernisisustus joiden rinnalla oma koti tuntuu ihan museolta. Onko jollain sama fiilis?

Persoonallinen sisustus on kuitenkin ehkä mun juttuni, kuka sen määrittelee minkälainen kodin pitää olla? Oon yrittänyt luottaa omaan silmään, vaikka mieheni usein kauhistelee mun yhdistelmiä :D 5-vuotta taas eteenpäin niin meidänkin koti voi olla täysin vastakohta edelliselle.



Meidän Ikean Hektar kattovalaisin lähti vaihtoon ja tilalle tuli kokonsakkin puolesta sopivampi Foto-valaisin.



Lapsiperhearki ja bloggaus :D



Mies oli ihan ehdottomasti nou, nou linjalla näiden taulujen kanssa. Siihenhän ne sitten iskin ihan kiusaksikin.


Miten paljon teillä muut perheenjäsenet saavat vaikuttaa sisustamiseen?

Huomenna koittaa perjantai ja perheen pieni Helsingin reissu. Kyllä vaan tekee hyvää päästä arjen maisemista pois. Ihanaa!

Aurinkoista viikonloppua!

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Olkkaria ja rentoja sunnuntaijuttuja

Me tultiin hetki sitten möksältä. Käytiin kaveripariskunnan kanssa tekemässä notski ja grillailemassa makkaraa naperoiden kera. Ihanan rentottavaa! toki kelissä olisi voinut olla toivomista, mutta meni tämäkin loskasta huolimatta.

Ennen lähtöä ajoin miehen lapsineen ulos ja sain rauhassa nappailla pari otosta olkkarista. Meidän olkkarin kaksi isoa ikkunaa tekee tästä tosi haastavan tilan sisustaa. Joku pitkä taso menis tuohon missä tällä hetkellä on Hemnesin pieni telkkaritaso. Siihen sais taas sitten kerätä lisää tilpehöörejä. Viimeks oli puhetta, kun oma sisustus tympii pahasti. Laitoin heti yhden kirjahyllyn kiertoon lisähuoneesta ja sinne tuli ihanasti avaruutta. Sain Ikeaan shoppailurahaa lisää :D ens vkon perjantaina lähdetään Fian kanssa mukaan miehen työreissulle Helsinkiin. Ikealistalla pari lamppua ja muuta pientä sälää. Yksi yö hotellissa, tekee niin hyvää päästä välillä pois näistä arjen maisemista. Hotellinaamupalaa odotelleen!







Mitä muut on puuhailleet vkonloppuna?


tiistai 16. helmikuuta 2016

Muhkun paikka

Joo ja ei, en puhu sämpylästä :D itseasiassa tuli nyt heti mieleen ekana, kun kirjoitin tuon tuohon otsikkoon..

Muhkuksi kutsutaan meidän rottinkista nojatuolia. Tää oli ihan must have tuossa parisen vuotta sitten. Täällä uudessa kodissa olen etsinyt sille jo pidempään paikkaa ja se ei vaan tunnu istuvan mihinkään. Mietin jo sen pois myymistäkin, mutta en sitten kuitenkaan raaski. Jospa se nyt hetken kyläilisi täällä meidän lisähuoneessa.



Lyhdyt oli vitosen löydöt MiniManista.



Kyllä taas tuntuu tylsältä tää oma sisustus! onko se tää kevät vai mikä? Huvittais pistää kaikki taas vaihtoon. 


Aurinkoista päivää! 

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivä....

 
Piirrän pahviin sydämen, 
kauniin, herkän, punaisen.
Sulle ystäväni annan sen kera 
halauksen lämpöisen. 




torstai 11. helmikuuta 2016

Tervetuloa


Mukana muutamia uusia lukijoita. Kiva, että ootte löytäneet blogiin. Ilmoitelkaa itsestänne, kommentit on kaikki tervetulleita. Kritiikki myös tottakai, sen avulla pystyn toivottavasti kehittämään blogia teille miellyttävämpään suuntaan :)

Meidän pikkutuulikaappi on saanut myös uudet tapetit ylleen ja myös lattia on uusittu. Palataan näihin myöhemmin.




Aloin eilen selailemaan blogin vanhoja postauksia. Kamala ahdistus iski meidän kodin huonekaluista, varsinkin kun tänne ei olla ostettu uutena kuin tuulikaapin kenkäkaappi ja hyllykkö kylppäriin. Mä niin haluaisin laittaa näitä enemmän kiertoon ja uudistaa kodin tyyliä useammin, mutta näihin niin kiintyy vaikka uskomattomalta kuulostaakin :D  Ollaan pikkuiljaa yritetty vaihtaa huonekaluja täyspuisiin, kestäviin ja ajattomiin. Eilen illalla aloin katselemaan meidän olkkarin vitriiniä siihen malliin, että joutais vaihtoon. Edelleen haaveilen vanhasta lipastosta tai liinavaatekaapista. Joku mahti bongaus toivottavasti tulisi pian eteen. Onhan noita, mutta tuntuu nykyään olevan paljon ylihinnoiteltua tavaraa myynnissä.

Blogin tulevaisuus jälleen mietitytti. Toki jatkan edelleen kirjoittamista, siitä ei ole kyse... blogin sisältö; Olisi ihana laajentaa blogia lifestyle-tyyliseksi, mutta jotenkin tunnen suurta turvattomuutta siitä, että alkaisin avaamaan meidän perheen elämää täällä laajemmin. Ymmärrette vamasti mitä tarkoitan? Esim. muissa sosiaalisissa medioissa olen myös välttänyt julkaisemasta kuvia meidän neidistä. Toki niitä löytyy muutamia, mutta olen yrittänyt kiinnittää siihen nyt enemmän huomiota. Myöskään en tiedä ketkä kaikki blogia seuraa. Pelkkänä sisustusblogina postaus on vaan pieni pintaraapaisu, säilyy hyvin pinnallisena. Yksi mahdollisuus olisi laittaa blogi vain kutsutuille lukijoille, mutta se ei taida olla se mitä haen.. kuitenkin jokainen toivoo blogillensa menestystä, tokikaan tämä ei ole se ainot asia. Tämä on ainakin itselle itseilmaisun muoto, tapa purkaa ajatuksia ja tapa käsitellä stressiä.. paljon muutakin! 

Herääkö ajatuksia?

Taas pian takaisin, 
moikka!

tiistai 9. helmikuuta 2016

Pieni kodinhoitonurkkaus

Tässä tilassa valkoinen pensseli heilui aika reippaasti. Tänne ei oltu budjetoitu kun maalit. Onneksi keittiön purkutavaroista jäi sopivan mittanen tason pätkä ylimääräiseksi, se löysi paikkansa täältä. Pesukone löytyy tästä vierestä. Tässä on kiva viikkailla pyykkiä ja tehdä pieniä käsitöitä. Käytävän päästä löytyy myös iso vaatehuone sekä tekninentila, ei ole sauna vaikka voisi ennen kuvasta niin päätellä :) Tuo vaatehuone odottais kovasti remppaajaa ;)
Tilassa on alkuperäiset ikkunat ja ikkunoissa jonkunmoinen näkösuojakäsittely. Olisi ihana saada luonnonvaloa tähänkin tilaan enemmän, ikkunoiden vaihto ei kuitenkaan vielä ole ajankohtainan.

Tuoli tarttui eilisen kirpparireissulta.





ENNEN


Tavarat hakee varmasti vielä pitkään paikkaansa :D Joka päivä tulee jotain tilpehööriä tai huonekalua kuljeteltua paikasta A paikkaan B. Näin se kyllä oli edellisessäkin asunnossa. Saa kivasti muutosta jo sillä, että vaihtelee tavaroiden paikkaa. Aina ei tarvitse ostaa uutta.

Mitä pidätte?


Heipat!

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Tytön huone

 Meidän Fiian huone oli ainoa mihin onnistuin saamaan halutulla aikataululla tapettitehtaan Pihlgren ja Ritola Oy:n tapettia. Kirsikkapuuta olin ihaillut jo pitkään, mutta myös lukko,- ja lumikide tapettimallit olisi ollut tykättyjä tänne. Niiden toimitus olisi vaan mennyt liian pitkälle, tälläinen kärsimätön kun olen. Katsotaan kun kyllästyn nykyisiin niin laitetaan vaihtoon, mies ei varmaan taaskaan hyppisi innosta :D Miten muuten muilla, saatteko miehet kuinka helpolla prjokteihin mukaan?

Tyttö tulee nyt 1,5v. ja toistaiseksi on vielä pinnis käytössä. Tämä pikkuinen apina on niin älytön kiipeilijä, mutta vielä ei onneksi ole keksinyt kiivetä pinnasängystä pois. Mulla odottelee seuraava projekti miehen toimistolla, kunhan sängyn vaihto tulee ajankohtaiseksi. Löysin kirpulta niin halvalla vanhan puisen sängyn, etten voinut jättää sille tielle.






Tässä ENNEN kuva



Neidin huone on melko pikkuinen, mutta ajaa ainakin nyt hyvin vielä asiansa. Jos käy ahtaaksi, niin voidaan vaihtaa huonejärjestystä.

Me ajateltiin tästä hurauttaa HopLoppiin täksi päiväksi. Ensin oli suunnitteilla laskiaisrieha tässä lähistöllä, mutta keli on niin harmaa ja sateinen, että pysytellään mielummin sisätiloissa.


Muksaa sunnuntaita!

perjantai 5. helmikuuta 2016

Pystyhirsiseinää

Taloa ostettaessa oli tiedossa, että talo on osittain pystyhirsi- ja osittain puurunkoinen. Ei kyllä käynyt pienessä mielessäkään sen seinän paljaaksi otto. Kukaan ei ikinä ollut kuullut pystyhiriseinästä ja googlettamalla löytyi hyvin vähän infoa ja kuvia tuosta.  Purettiin vanhasta ruokailutilasta pois puolipaneeli, koska sitä oli koko kämpässä ihan kyllästymiseen asti. Samalla kun tehtiin ruokailutilan paikalle kevyitä väliseiniä purettiin oviaukkoja, jossa oli siis kaaret molemmissa. Tuota oviaukkoa purettaessa alkoi hirsiseinä astumaan piilosilta... sitten vähän innostuttiin purkamaan enemmän ja lopputulos oli tämä.



Tehtyyn huoneeseen on tarkoitus laittaa pariovet. Se joutunee odotella vielä tovin. Valmis pariovi oli ensin mielessä, mutta Pinterest on mitä mahtavimpia ideoita pullollan.. tai yksi vaihtoehto olisi tuohon ostaa vanhat elämää nähneet pariovet.
Talon henkeen istuisi vanhat, vai mitä mieltä olette?





Huomenna tyttö hoitoon ja me vihdoin toivottavasti laitetaan isännän kanssa listoja paikoilleen. Oli vissiin sama ohjelma viime viikonloppuna, mutta mitens kävi.... ;)

Huomenna muuten myös kolmosella alkaa saturday night live, ihan must kattoa kun oon niin mainostettu!


Mukavaa viikonloppua!

torstai 4. helmikuuta 2016

Tulips...


Taas niin mahtava ulkoilusää. Ihanaa kun ikkunoista alkaa tulvimaan sisälle valoa, mielikin on paljon pirteämpi. Tällä hetkellä parasta siis tuleva kevät ja tulppaanit.
 

 


 


Palaillaan taas paremmalla ajalla!
Viikonloppukin tuloillaan :)

Moikat!

maanantai 1. helmikuuta 2016

Kurkistus olohuoneeseen

Seuraavana voitais kurkata meidän uuteen olkkariin. Pahoittelut... Melkein kaikki huonekalut ovat vanhoja, mutta istuvat ainakin omasta mielestä talon ilmeeseen. Kovasti pitäis varmaan jo alata kaiveleen kaapeista kevät tekstiileitä, mutta menköön vielä näillä :) Ostettiinko muuten jopa 2 uutta huonekalua tänne, eteiseen kenkäkaappi ja kylppäriin hyllykkö. Jotain myin poiskin kaos rempan aikana, kun ajattelin ettei mahdu millään kaikki tänne.. no olishan niille paikka ollut hetki kun sai kämppään vähän järjestystä.. höh.

Olohuoneessa on siis uusittu myös kaikki pinnat. Tänään kämpän valtas ihana valoisuus, joten oli pakko kaivaa kamera esiin. Täällään riittää kokoa näillä ikkunoilla.




Vkonlopun kirppis saldo: seinälle hyllykkö sekä höyhenkranssi, yht. 9e, ei paha :)


  


Meidän toinen koiruus, Norish.




Neiti heräs, nopeet.
Kuvista muuten ihmettelin itse miten tyhjää meillä on :D No äkkiäkös sitä tavaraa taas kertyy! 

Hei....
ja olohuone ENNEN

 

MOIKAT!