maanantai 30. toukokuuta 2016

Omenapuun oksat


 Tuli poimittua muutama omenapuunoksa sukulaisen pihapuusta. Nämä on kyllä niin älyttömän kauniita. Valitettavasti omasta pihasta ei löydy omppu-, tai esim. kirsikkapuuta, ehkä vielä sellaisenkin voisi joskus istuttaa tänne. Entinen omistaja oli ilmeisesti joskus aikamoinen puutarhapeukalo, kun kukkapenkeistä nousee lukemattomia eri kukkalajikkeita ja mullehan se passaa. Pihaan on kivasti istutettu tuijia, jasminpensasta, syreenipensasta jne... tontin pinta-ala on vähän alle 1000 neliötä, juuri sopivasti meille... jaksaa ehkä vielä juuri ja juuri perkaa rikkaruohot :D
 








Nautitaan kauniista keleistä
 ♥

tiistai 24. toukokuuta 2016

DIY lasten kioski


Oma tupa, oma lupa... pihassa värkkäillä niin myöhään kun haluaa.

Ollaan nyt pari iltaa miehen kanssa tehty jos jonkumoista hökötelmää pihassa. Eilen laitettiin tyttö aikaisin nukkumaan, itkarit mukaan ja ulos rakentelemaan ja maalailemaan. Taidettiin olla jopa klo 23 asti pihassa, eikä meinannut sitten malttaa lopettaa millään. Mies teki ja minä suunnittelin. Ensimmäinen toteutus on Fialle kioski. Meiltä löytyi kaikki tarvittava omasta takaa. Puupaneelia oli jäänyt sopivasti yli vanhan asunnon rempasta. Lautaa oli juuri sopivasti. Valkoinen,- ja liitutaulumaali löytyi myös omasta tallista. Oon kyllä niin tyytyväinen toteutukseen! Ehdittiin tämä saada eilen valmiiksi ja aloitettiin uutta projektia. Kasvilaatikot vanhoilla ikkunoilla höystettynä. Niistä myöhemmin.

Nyt pääsee toteuttamaan näitä DIY-ideoita, kun on pihaa ja tallia missä toteuttaa. Iiihanaa! Niin ja joo.. mua on monesti turhauttanut, kun olen sellanenkin tavaran hamstraaja... mutta kaikki nämä tavarat löytyi omasta takaa, eli jotain hyötykäyttöä näillekkin :D










Tämän kiskan ympärille ajattelin toteuttaa tytön 2-vuotis synttärit elokuussa. Jospa siitä muotoutuisi jonkunmoinen jätskikioski.

Palataan myöhemmin pihajuttuihin...


Nyt voi leikit alkaa ja asiakkaat tulla paistattelemaan päivää kiskalle
 ♥

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Wc:n tiiliseinä


Nyt olisi jonkunlainen muutos veskiin tehty :D siis listoja vaille.... niin tyypillistä!
Nyt otettiin ainoastaan yksi seinä tiilelle, otetaan sitten myöhemmin lisää jos mieli tekee... siellähän ne piilee. Oli kyllä sellaistakin hommaa, ett huh huh. Niin pölyistä ja sotkuista!Koko kämpässä tuntui leijailevan pienehkö pölypilvi, vaikka kuinka yritti pitää sotkut veskissä. Samalla tuli muuten maalattua wc:n kaakelit V33-kaakelimaalilla. Oli helppoa puuhaa ja mielestäni tila raikastui tosi kivasti. Pieni veski sai avaruutta ja valoisuutta. Tiiliseinän kanssa kävi niin, että lopulta punatiili ei sellaisenaan miellyttänytkään silmää ja se sai kevyen hunnun antiikkilaastista ylleen. Valkoinen laasti otti pigmenttiä punatiilistä ja lisänä kun päälle laittoi seinän rapistusta estämään värittömän saunasuojan, taittaa tuo hieman beigeen/keltaiseen. Ajattelin vielä sutia tuohon valkoiseksi sävytetyn saunasuojan, tai jos oikeen alkaa silmää tympäisemään niin valkoisen maalin :D kaikki ei aina vaan voi mennä suunnitellusti, mutta lopputulokseen olen kyllä aika tyytyväinen. Kokonaisuutena kiva muutos. Tämä oli nyt tälläistä pientä tuunausta. Veski on kuitenkin tarkoitus laittaa kokonaan uusiksi tässä viiden vuoden sisään, pientä tuunausta niin jaksaa sinne asti odotella.

Wc on pieni ja sitä on hyvin hankala kuvata. Toivottavasti saatte jotain selkoa.

Mitä mieltä olette?







Wc ennen löytyy TÄÄLTÄ!

Kauniit kelit välissä sai touhuamaan ulkosalla. Laitetaan niistä muutosta seuraavaksi :) Kasvi-/kesähuone on vasta sunnitteluvaiheessa. Toivottavasti toteutus onnistuu tänä kesänä!

Nyt jännään leijonien matsia!

Mukavaa viikon alkua!