maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kysymyksiä & vastauksia

Ihana Seija Stella Vanilja blogista heitti mulle mukavan haasteen. Tämäpä sattuikin hyvin, koska mä menin ja hajotin meidän uudenkin kameran enkä nyt siis pysty ottamaan kuvia ollenkaan. Sitä odotellessa voin toteuttaa teidän ihanien haasteita. 
Iso kiitos näistä   
nämä piristää aina mieltä vaikka olen aika laiska näitä joskus toteuttamaan. Yritän parantaa tapani :)

KAUPUNKI VAI RANTALOMA? PERUSTELUT.

Hmm.. riippuu vähän vuodenajasta. Kanarialla tuli todettua, että en kovin pitkään jaksa vaan löhötä, että pitää myös olla koettavaa ja nähtävää. Pelkkä rantakohde ei ehkä ole mun makuun. Hyvä kombo kumpaakin olisi paras yhdistelmä.


PARAS ASIA JOKA MINULLE ON TAPAHTUNUT VIIME AIKOINA?
Tämä on hieman ristiriitanen. Kamalin asia mitä on tapahtunut viime aikoina oli ehdottomasti tuulimunaraskaus, mutta siitä seurasi jotain hyvääkin. Se lujitti aivan mielettömästi meidän parisuhdetta ja taas ollaan entistä tiivimmät paita+peppu. Paras asia on edelleenkin siis mun avokki. Mä olen myös alkanut olemaan sinut itseni kanssa, eli aina ei tarvitse miettiä mitä muut musta pohtii.

PARAS KESÄHERKKUSI JA MAHDOLLINEN RESEPTI.
Kesäherkku.. nams niitä on niin monia. Mansikat ja jäätelö, herneet, mustikkapiirakka vanilijakastikkeen kanssa ja muuten tuo äiskän luo illanistujaisiin tekemäni seeprakakku oli aivan mielettömän herkkua!


Seeprakakun ohje:
1. Voitele vuoka korppujauhoilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, vanilijasokeri ja leivinjauhe. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Sekoita munavaahtoon hitaasti vatkaten vuorotellen jauheseosta, maitoa ja öljyä. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.
2. Kaada keskelle vuokaa vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa puoli dl kerrallaan. Älä jää odottamaan taikinan leviämistä vaan kaada seuraava kerros päälle saman tien. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty.
3. Paista keskitasolla180 asteessa n. 40 min. Kumoa ja jäähdytä. Paloittele tumma suklaa ja sulata ne mikrossa. Mittaa kerma kattilaan ja lämmitä liedellä, älä kuumenna kieuhuvaksi. Kaada sulkaa joukkoon. Laita kattila hetkeksi vielä liedelle miedolle lämmölle. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Jäähdytä ja kaada kakun päälle.
4. Sulata myös valkosulkaa mikrossa. Kaada kertakäyttöseen pursotin pussiin. Leikkaa aukko pussin suuhun ja taiteile seepraraidat. Lisää kesäiset marjat.
TAIKINA
4 munaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kädenlämpöistä maitoa
2 ½ dl öljyä
2 rkl kaakaojauhetta

SEEPRAKUORRUTUS
130 g tummaa sulkaata
1 dl kuohukermaa
70 g valkosuklaata
kaiken kruuna mansikat

KESÄPERINTEENI?
Ei kyllä mitään perinteitä ole vielä päässyt muodostumaan. Perus mökkisauna, grillaus ja tikanheitto. Toivottavasti tulee vielä monta kesää perinteiden muodostamiseksi.


PARAS VIIMEISIN SISUSTUSOSTOKSENI.
 Ehdottomasti 60-luvun pieni ruskea senkki. Tuunasin siitä omaan kotiin sopivan valkoisella maalilla ja uusilla nupeilla. Nyt se sai monta vuotta lisää.
MILLAINEN ON UNELMIEN ASUINYMPÄRISTÖ?
Tässä on kokoajan etsinnän alla vanhempi ns. maalaistalo. Eli punainen tupa ja perunamaa tyyliin mentäisiin. Iso vehreä tontti jossa mielellään vanhat piha-aitat ja ulkosauna. Onhan tuo toinen osapuoli ehdottanut uudenkin rakentamista, mutta kun haluan ehdottomasti vanhaa. Niissä on niin oma tunnelmansa, eikä sellaista saa uuteen vaikka kuinka yrittäisi.
SUOMENKIELEN KAUNEIN SANA?
Oliskohan se sitten se rakkaus.


*kuvat lainattu
MILLAISIA KESÄSUUNNITELMIA MINULLA ON?
3 viikon loma oli ja meni. Kovasti oli suunnitelmia ja kesälomareissu toteutuikin, mutta paljon jäi myös tekemättä. Syksyllä vielä 1 viikko ja kesäloma olisi tarkoitus jatkua jossain lämmössä.

PARAS VUODENAIKA?
OOO.. kesänlapsi mä oon, tämä oli helppo. Syksyssäkin on omat hyvät puolensa, sen fiilistely on parhautta!

MIKÄ SAA MINUT ONNELLISEKSI?
Viime aikoina olen osannut nauttia arjestakin, eli jopa kiva työ ja siellä mukavat työ
kaverit saa mut onnelliseksi. Oma kulta ja perhe on aina tällä listalla. Tietysti myös karvakaverit, nekin antaa paljon!
Kiva haaste! Napatkaahan mukaan jos ette ole jo tehneet.

8 kommenttia:

  1. Ihana kun teit tämän näin pian :-) Olipa ilo lukea illan ratoksi :-)

    Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi hauska tehdä, pohdiskelua illan ratoksi itsellekkin :)

      Poista
  2. Ihania juttuja, lomaa siis odotat jälleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälleen odotellaan. Juuri valitsin joululomat perään. Ensin kuitenkin syyslomia odotellessa ;)

      Poista
  3. Ihana oli lueskella juttuja susta :) Oih tuollainen teidän etsimä talo ois munkin unelma!! :) Meillä mies ei vanhasta talosta ole innostunut (paljon remppaa), mutta kuten sanoit, niissä on sitä tunnelmaa monin kerroin! :) Toivottavasti löydätte teidän unelma talon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih :( meillä kyllä kieltämättä hieman samaa ongelmaa. Mä tahtoisin kovasti vanhaa, mutta mies ei uskaltaisi ostaa, kun ei voi ikinä olla varma mitä saa. Toiseksi mies ei ole kummoinen remonttireiska, joten meidän taidoilla pelkästään ei koko taloa laiteta kuntoon. Nyt on alettu miettimään uutta taloa, mutta joka toteutettaisiin vanhan ajan tyyliin piharakennuksineen <3

      Toivottavasti sieläkin saadaan kompromissi ratkaisu ;)

      Poista
  4. Mukavaa lukea ja ihania vastauksia. <3
    Teidän talosuunnitelmat kuulostaa aivan ihanilta myös!
    Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito :) juu suunnitelma tasolla tosin vasta, katotaan nyt mitä elämä tullessaan tuo!

      Poista