tiistai 9. heinäkuuta 2013

Lomareissu kuvina

Taas on palattu blogin äärelle. Meidän lomareissu oli IIIHANA, mutta liian lyhyt niin kuin aina! Onneksi saan nauttia vielä kesälomastani tämän viikon. Syksyllä sitten jatkuu lomailut viikon verran, jospa johonkin lämpimään lähtis.

Meidän reissu starttasi Turusta josta mentiin botskilla Maarianhaminaan. Siellä oltiin parisen yötä ja siitä sitten 1 yö Harjattulassa ja siitä Naantaliin päiväksi. Maarianhamina oli mukava paikka, mutta aika pikkunen. Suosittelen auton vuokrausta, niin pääsee kieppaan hieman pidemmälle. Meillä tosin ei ollut autoa vuokrattuna, vaan saatiin hotellilta pyörät ja päästiin niiden selässä näkemään maisemia hieman laajemmin. Käymisen arvosia paikkoja oli merenkulkumuseo ja siinä vieressä iso Pommern laiva. Iltaa käytiin istumassa Indigossa, Dinossa ja Arkipelag Gardenissa. Keskustasta löytyi myös suloinen idyllinen kahvila nimeltään Bagarstugan. Tuossa kahvilassa käytiin nautiskelemassa ahvenanmaan pannaria.

Yövyttiin Savoy hotellissa keskustassa. Jälkiviisaana olisin enemmin yöpynyt rannan Arkipelag hotelissa. Keskusta oli pieni mutta tunnelmallinen. Ihastuin Modehuset Aliceen miks ei täällä Vaasassa ole tuollaisia kauppoja? Niin kauniita vaatteita ja vielä edulliseen hintaan.

Paluumatkan botski oli M/S Grace. Olin kuullut laivasta paljon ja odotukset täyttyivät. Löytyi ruokapaikkoja joka makuun ja useampia baareja. Kovin oli panostettu viihtymiseen ja ohjelmaan. Vaikka mekin tultiin päivälaivalla, niin live esiintyjiä oli paljon. Päästiin näkemään mm. Idols voittaja 2011 Martti Saarinen. 5 h laivalla meni hujauksessa.

Harjattula Manorissa me oltiin myös yksi yö kun saavuttiin 2 Maarianhamina yön jälkeen Turkuun. Harjuttula Manor oli  n.30km Turun keskustasta saaristoon päin. Suosittelen, jos haluatte testata hieman erilaista yöpymistä luonnon rauhassa. Me ei päästy yöpymään kartanoon, mutta aivan yhtä tunnelmalliseen pieneen majataloon. Huoneet oli  hiljattain remontoitu ja olivat hyvin kodinomaisia Aamupala oli paras mitä olen hotelleissa saanut :)

Pitihän sitten vikana päivänä päästä vielä Naantaliin. Oli vaan niin tuulinen päivä, että ulkona tuli nopeeta vilu. Haaveilin, että oltaisi istuttu terassilla ottamassa arkaa kera herkkujen, mutta sisätiloihin jouduttiin mennä sitten lopulta syömään.

Reissun jälkeen käytiin vielä mökillä nauttimassa loman rippeet



Tässä sitten reissun kuvapläjäystä,
murto-osa siitä...























Tais tulla itsestäkin laitettua muutama kuvanen, näette kuka täällä
blogin takana häärii :) joko teillä on
lomat pidetty vai onko
vielä edessä päin?

Nyt sitten blogikieppiä, ettei mitään ole tullut missattua! Monikohan jaksoi
lukea mun pitkän postauksen? ;)

Mukavaa tiistaita! ♥

27 kommenttia:

  1. Toki loppuun asti :-) ihana reissu ja ihanat kuvat taltioinut :-) näyttää niin ihanan viihtyisältä :-) kiitos näistä vinkeistä, paikka kiinnostaa myös itseä :-)

    Iloista viikkoa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä :) Suosittelen kyllä käymään Maarianhaminassa, viihtyisä paikka.

      Poista
  2. Ihania reissu tunnelmia!! :) Mullakin ois niin haaveena päästä vihdoin tänä kesänä edes pienelle saaristoreissulle, siellä on niin kaunista ja ihania pikku putiikkejakin! :) Ja juuri tuollainen pieni idyllinen majatalo on vielä kokematta! Kiitos ihan loistavista vinkeistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos :) me haluttiin kans majoittua hieman erilailla kun aiemmin, normaalit hotellit on jotenkin niin kylmiä ja kolkkoja. Tuostakin oli hyvä lähtee autolla ajelemaan kohti Naantalia aamusesta.

      Poista
  3. Ihan loppuun asti. :) Voi miten kiva teidän loma on ollut! Pitääpä laittaa nuo Maarianhamina vinkit korvan taakse, ollaan muutaman viikon päästä menossa sinne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin nuo vinkit tuli sitten oikeaan osoitteeseen :) Mukavaa matkaa kun sen aika koittaa <3

      Poista
  4. Maaliin asti tultiin! Kauniissa paikoissa kävitte. En ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla. Pitäisi, jo työni vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun jaksoit lukea :) Ahvenanmaa on kyllä käymisen arvoinen paikka. Toki shoppailijana olisin ehkä toivonut vielä niitä pikkuisia idyllisiä putiikkeja lisää. Tosin mehän oltiin vaan Maarianhaminassa, että löytyyhän sen ulkopuoleltakin vaikka mitä :)

      Poista
  5. Onps niin kauniita maisemaia ja kuvia :) Hyvin jaksoi lukea loppuun asti ja kiva nähä kuka siellä ruudun toisella puolella on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu :) tuossahan on myös kuvia Naantalista ja Harjattulasta, ihania paikkoja nekin. Suomikin on kesällä kauneimmillaan <3

      Poista
  6. Jaksoin ;) Aivan ihastuttavia kuvia! Itsekkin olen suunnitellut reissua ahvenanmaalle jo pitkään, mutta taitaa tältäkin kesältä valitettavasti jäädä välistä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kun jaksoit lukea loppuun :) No ens kesänä sitten, kyllähän tuonne ehtii myöhemminkin. Suosittelen kyllä käymään jos kotimaan matkailu kiinnostaa!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kitos Katja :)

      Oli kyllä kaunis paikka, varsinkin kun hyppäsi pyörän selkään ja teki yhden merkityistä pyöräilyreiteistä. Olin unohtanut kuinka mukavaa onkaan nähdä maisemia pyörän selästä :)

      Poista
  8. Hienot kuvat ja onpa teillä ollu kiva reissu. :-) Mukava nähdä kuka siä kirjoittelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut kiva reissu ja meidän mökkiyö kruunasi sen heti pitkän autoilun jälkeen :) loma se vetelee viimesiään, mutta vielä ehtii jotain mukavaa tehdä. Pitihän sitä omasta pärstästäkin muutama kuva pistää ;)

      Poista
  9. Mukavan näköisiä reissukuvia! :) Ja kiva uus banneri.
    Hyvää loppulomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) tässähän tämä loppuloma tuntuu menevän flunssan armoilla :( toivottavasti ei kestä koko loppu lomaa.

      Poista
  10. Kuulostaa ja näyttää mukavalta reissulta!
    Leppoista loppu lomaa!
    -k-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) yritetään nauttia pikku köhästä huolimatta!

      Poista
  11. Ihania kuvia. Varmasti loistoreissu! Btw upea kampaus sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä loistoreissu! melkeinpä parempi kun meidän helmikuinen Kanarian reissu, on se kotimaankin matkailukin vaan mukavaa :)

      Poista
    2. Hei ja kampaus? meinaat varmaan tuota missä hiukset on lennellyt missä sattuu? ;)

      Poista
  12. Niin kesäisiä kuvia, kaunista!
    Mulla on kesäloman 1-osa lusittu jo, vielä yksi viikko jäljellä syyskuun alussa. Sitä odotellessa...

    VastaaPoista
  13. Ihania kuvia, erityisesti tuo auringonlasku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) tykkäsin kyllä itsekkin tuosta kuvasta. Itse asiassa napattu avokin kännykällä ;)

      Poista