torstai 14. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uusi koti...

Hei ystävät... siitä on aikaa, liian kauan aikaa kun olen käynyt täällä moikkaamassa teitä ja päivittämässä kuulumisia. Vuosi vaihtui ja paljon ehti tapahtua ennen uutta vuotta, sekä kokoajan on tässä uutuuden viehätys päällä, tarkemmin sanottuna vanhan viehätys :)

Niin siinä sitten kävi, että laitoimme oman rivarin myyntiin ja samalta istumalta se jo melkein menikin. Onneksi meillä oli jo oma talo odottamassa. Blogia seuranneet ehkä muistavat haaveet, pitkään etsittiin sitä juuri oikeanlaista unelmien täyttymystä; rintamamiestaloa tai vanhaa hirsitaloa rauhallisella sijainnilla... jopa maalta, kaukaa kaikesta sivistyksestä. Muutama potentiaalinen vaihtoehto olikin jo kiikarissa, mutta lopulta pähkäilyn jälkeen.... se ei enää tuntunutkaan omalta, ajatukset oli ehtineet muuttua Fian syntymän myötä. Pikät tarhamatkat, työmatkat, joskus tulevaisuudessa koulumatkat, toinen auto, kaverit jne.. alkoi painaa puntarissa ja lopulta päädyimme lähelle palveluita. Kauppa, apteekki, tarhat, koulut, kioskit, työpaikat.... kaikki on lähellä, osa jopa kävelymatkan etäisyydellä. 

Mietin jo uuden blogin perustamista, mutta ehkä jatketaan kuitenkin tästä...

Talomme on rakennettu vuonna -67 ja puoliksi hirsi, sekä puurunkoinen. Rempattu on kaikki pinnat, taloon oli entisten asukkaiden toimesta tehty putki, sähkö, katto, ikkuna yms... remppaa. Alunperin 3h+k+s+2 autotallia, nykyisin 4h....
 

Kun alettiin väsäämään lisähuonetta niin pikkasen pääsi mopo käsistä purkamisen kanssa. Aiempien pintojen alta löytyi hyväkuntoinen pystyhirsiseinä ja tätä purettiin näkyville pari seinää. Alunperinhän tämän piti olla ehdottomasti valkoinen, mutta koska muuten jo vaalean kodin ilmeeseen halusi mieheni kontrasteja, niin jouduin luopumaan ajatuksesta ja tehtiin kompromissi tummasta hirsiseinästä. Seinä on muuten käsitelty Supi saunavahalla.

Tässä näkyy väsätyt seinät. Tuohon on jätetty vara suunnitellulle pariovelle. Remppa on siis edelleen kesken... Listat, ovenpielet jne.. edelleen uupuu.

Tässä sama tila ennen remppaa, myyntikuvat napattu talteen. Nuo kaarethan on myös jo hävitetty, mutta kesken nekin.

Eilen muuten laitettiin pyyhekoukkuja vessaan. Satuttiin huomaamaan, että wc:n seinäkaakeleiden alla on tiiliseinät.. eli purkuhommia olis tiedossa kesällä, JIPPII! :D Wc:hän oli remppaamaton.. kaapiston ovet on maalattu, vetimet vahdettu ja muuta pientä tuunausta onneksi vasta suoritettu.

Jatketaan taas...


Mahtavaa viikonloppua!

Lauantaina mua odottaa Keekin keikka, jos tästä kurkkukivusta otetaan niskaote ensin :)

8 kommenttia:

 1. Paljon onnea uuteen kotiin <3 mukava kun kävit kirjoitteleen kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Mukavaa, että oot löytänyt vielä tänne blogin pariin :)
   Rentouttavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Onnittelut uuteen kotiin!
  Remontointi näyttää teiltä sujuvan ja hyvältä näyttää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllähän tuossa harjaantuu, ens kerralla taas tiedetään jo hieman enemmän.

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin, näyttää oikein hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anu :)

   Kiva kun kävit visiitillä ja mukavaa viikonloppua sulle!

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin ja mielellään seurataan sen elämää! :)

  VastaaPoista