torstai 14. huhtikuuta 2016

Nyt vihertää

Kevään edetessä olen huomannut ostaneeni kotiin kokoajan enemmän vihreää. Aiemmin en voinut sietää viherkasveja, ne oli mielestäni vanhanaikaisia :D Nyt ne on alkanut kummasti viehättää, jotenkin ne istuukin niin hyvin vanhaan taloon. Ne tuo mm. kivasti väriä sisustukseen, puhdistaa huoneilmaa ja luo kodikkuutta. Minä en mikään kummonen viherpeukalo ole. Jotenkuten saanut kasvit säilymään omilla taidoilla. Kaktukset pitäisi olla ainakin helppo hoitoisia, tosin nekin voi saada hengiltä liiallisella kastelulla. Se on kyllä meikäläisen heikkolenkki, auts :D Aiemmin mulla oli sisällä muutamia orkideoita, mutta yhden kukinnan jälkeen en enää saanut niitä kukkimaan uudelleen. Ne kasvoi vaan pelkkiä ilmajuuria. Siihen loppui mun kärsivällisyys niiden kanssa ja heivasin pois.

Joko joku on uskaltanut ulos laittaa kukkia tms.?

 Tänään juuri siivoilin ja haravoin pihaa. Pääsiäskoristukset heivasin pois. Tosin narsissit on sitkeitä sissejä, edelleen kukkii ja uusia nuppuja kokoajan havaittavissa. Vielä en raaskinut siivota pois syksyn jäljiltä kanervia ja havukasveja. Jospa pian uskaltaisi jo kokeilla niiden tilalle orvokkeja tai krysanteemia.


Nyt on ollut Lidlissä niin kivoja viherkasveja.
 Tämäkin siis ruukkuineen sieltä.Nää kelit, päivittäin melkein aurinkoinen keli. Täällä on ehditty jo kolmeen kertaan grillailemaankin. Hups! aina vaan tämä harrastus aloitetaan aikaisemmin. Ei hyvää tiedä :)

Kuvaillaan vaikka pihaa seuraaviin postauksiin. Se olis "hieman" työtä ja suunnitellua vaille.


Aurinkoa päiviinne!

4 kommenttia:

 1. Minä olen jo ostanut orvokkeja. Oli tarkoitus nostaa ne sisälle, jos tiedossa kova pakkasyö. Mutta niin ne vaan jäi avokuistille ja yöllä oli -8 astetta. Mutta ne näyttää ihan hyviltä. Vaikka eihän niiden aivan niin paljon pitäis kestää pakkasta. Ehkä se kuisti suojas kuitenkin. tiedä häntä.
  Hyvää torstai päivää sulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi <3 kyllä kestäviä orvokkeja. Orvokit on kyllä vuodesta toiseen kestosuosikkejani, voi jo aiemmin laittaa, on kestäviä ja melko pitkäkestoisia. Kuistilla varmasti tähän vuoden aikaan oikeen ihanteellisia.

   Poista
 2. Vihreys <3 aivan ihana juttu :)

  Mukavaa päivää :)

  VastaaPoista