perjantai 25. maaliskuuta 2011

Spurtti pääsiäiseen...

Kaupat on parhaillaan pullollaan kaikkea ihanaa pääsiäis krääsää ja eihän niiden ohi voi kävellä pysähtymättä :) Itse en normaalisti törsää rahojani ns. hetkellisiin erityispäiviin/juhliin, kuten pääsiäinen, vappu, uusivuosi jne... nyt oli kuitenkin pakko ostaa edes jotain pientä pääsiäisfiilistä kotia.


Meiltä löytyy nyt sitten "pikkuinen" potilaskin kotoa :( Kävimme tänään lekurilla Kiran suurentuneiden imusolmukkeiden takia. Lekuri otti verinäytteet, josta todettiin valkosolujen erittelylaskennassa lymfosyyttien ja granulosyyttien olevan koholla. Voi viitata esim. tulehdukseen, autoimmuunisairauteen tai syöpään. Rotikoillahan imusolmukesyöpä/lymfooma on hyvin yleinen ja juuri keski ikäisillä koirilla. Lekuri määräsi nyt sitten 2 vkon antibiootti ja kortisonikuurin ja sen jälkeen kontrollikäynti ja veriarvojen tarkistus uudelleen. Lähinnä nyt varmasti haluaa sulkea ensin pois mahd. muut aiheuttajat kuten tulehduksen ja mikäli näillä lääkkeillä ei arvot/imusolmukkeet lähde laskuun, niin sitten epäillään jotain vakavampaa. Sitten varmaan ohutneulanäytteet ja tutkitaan onko mahd. imusolmukesyöpää :(

Aina jotain murhetta näiden eläinten kanssa. Tosi asia vaan on se, että kun ne ottaa pitää muistaa, että jonain päivänä niistä pitää valitettavasti osata luopuakkin ja antaa niiden poistua hyvään aikaan, niin ettei niiden tarvitse kärsiä kivuista ja elämänhaluttomuudesta. Antaa niille arvoisensa lähtö ja mielellään oman omistajan läsnäollessa.

Juu... mutta en nyt halua ajatella moista! me toivemme, että kyse ei ole mistään vakavasta ja että olisi vielä monta yhteistä vuotta meillä edessä <3

Pitihän se palkita luulla, kun oli niin kilttiä tyttöä lekurilla :)Ihanata viikonloppua kaikille! <3

6 kommenttia:

 1. Voi että. Rapsu Kiralle. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Mulle aina tipan nostaa linssiin nämä eläinjutut!

  VastaaPoista
 2. Voi Kiraa, toivottavasti kaikki menee hyvin eikä mitään vakavampaa löydy! :/ Niiiin inhottavia ovat kyllä aina kaikki tämmöiset lemmikkien sairastumisjutut kun kalvavat sitten mieltä pitkän aikaa.

  VastaaPoista
 3. Menis nyt se 2 vkoa noiden lääkitysten kanssa, niin sitten tutkin veriarvot uudelleen ja toivotaan, että ovat normalisoituneet.

  VastaaPoista
 4. SisustusUnelmia blogin kautta tänne löysin... Voimia kovasti ja toivotaan ettei mitään vakavaa ole! Itseltäni kuoli 2 vuotta sitten rottweileruros syöpään 10,5-vuoden iässä :( Nyt meillä vilistää kolmas rotikka, narttu joka on nyt 2v.

  VastaaPoista
 5. Johanna,
  Toivomme näin! nyt jo imusolmukkeet pienentyneet selvästi kortisonin asioista, mutta eihän sitä tiedä ennen kun otetaan uudestaan veriarvot ja nähdään mihinkä suuntaan ovat arvot heilahtaneet.

  Rotikat ovat sitten vaan niin ihania <3 Vieneet oman sydämeni ainakin ihan täysin. Paljon rapsuja teidän vilistäjälle :)

  VastaaPoista